IN MEMORIAM

S velikom tugom i žalošću Vas obavještavamo da je 12. kolovoza 2024. preminula naša draga kolegica prof.dr.sc. Mirela Rožić nakon kratke i teške bolesti.

Prof.dr.sc. Mirela Rožić rođena je u Zagrebu 25. rujna 1969. godine. Diplomirala je 1994. godine na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, program studija kemijska tehnologija, smjer materijali.

Od 1994. godine zaposlena je na Sveučilištu u Zagrebu Grafički fakultet, kao asistent, na Katedri za kemiju u grafičkoj tehnologiji. Poslijediplomski studij upisala je 1995. godine na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije te obranila magistarski rad iz područja prirodnih znanosti, polje kemija 1999. godine. Doktorsku disertaciju obranila je 2002. godine također na Sveučilištu u Zagrebu Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije i time stekla znanstveni stupanj doktora znanosti u području prirodnih znanosti, polje kemija. 2015. godine izabrana je u zvanje redovitog profesora iz područja tehničkih znanosti, polje grafička tehnologija, a 2023. godine  u zvanje redovitog profesora u trajnom izboru iz područja tehničkih znanosti, polje grafička tehnologija

Na Sveučilištu u Zagrebu Grafički fakultet bila je nositeljica kolegija Kemija 2  i Kemija u grafičkoj tehnologiji, te Granične površine i premazi  na kojima je održavala nastavu. Također je bila nositelj kolegija Kemijska analiza materijala grafičke tehnologije i Polimerizacijski procesi na poslijediplomskom studiju Grafičko inženjerstvo i oblikovanje grafičkih proizvoda. Od 2007. do 2014. godine bila je voditelj Katedre za kemiju u grafičkoj tehnologiji, te 2015. godine zamjenik voditelja Katedre za temeljna i opća znanja.

Profesorica Rožić je svojim izuzetnim doprinosom u znanstvenom radu i istraživanjima značajno unaprijedila prepoznatljivost našeg fakulteta na međunarodnoj akademskoj sceni.

S velikom tugom opraštamo se od naše drage kolegice, koja će zauvijek ostati u našem sjećanju.